Home ReceptenCake Amandelbrownies met framboos

Amandelbrownies met framboos

door Jessi
Amandelbrownies met framboos

Google eens op “de perfecte brownie” en je vindt ontelbaar veel recepten. Waarom zou daar nog een recept bij moeten? Nou… om eerlijk te zijn vind ik gewone brownies vaak een beetje saai. Chocolade overload eigenlijk. Een beetje frisheid als tegenhanger vind ik erg lekker, daar zorgen de frambozen in dit recept voor. Bovendien zijn deze Amandelbrownies met framboos plantaardig/vegan/veganistisch en extra fudgy dankzij het amandelmeel en de aquafaba. Conclusie: iedereen heeft zo zijn eigen ‘perfect brownies’. Dit zijn de mijne, ik hoop dat ze jou ook smaken!

Amandelbrownies met framboos

Amandelbrownies met framboos

  • 2 el aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten of andere bonen)
  • 200 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 75 gr plantaardige margarine
  • 100 gr pure vegan chocolade
  • 50 ml water
  • ½ tl oploskoffie (optioneel)
  • 125 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 70 gr amandelmeel
  • 50 gr cacao
  • snufje zout
  • 75 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 35 gr poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier, je maakt ongeveer 20×20 cm aan brownies dus zorg dat dat past.
  2. Smelt op een laag vuurtje de margarine en chocolade met het water (los eventueel de oploskoffie op in het water als je dit wil gebruiken). Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken.
  3. Zet het vuur uit en laat het chocolademengsel wat afkoelen.
  4. Klop de aquafaba met een garde een minuutje flink door, zodat het wit en schuimig wordt.
  5. Voeg de suiker en de vanille toe aan de aquafaba en klop met de garde nog twee minuten door. Als het goed is wordt het een mooie glanzende massa, zoals eiwitschuim met suiker eigenlijk. Zet het vervolgens even aan de kant.
  6. Weeg in een aparte kom de bloem, cacao en amandelmeel af en voeg het bakpoeder en een snufje zout toe. Roer goed door.
  7. Roer het chocolademengsel door het aquafabamengsel.
  8. Voeg de droge ingrediënten en 60 gram van de frambozen er ook aan toe en roer goed door, het wordt een dik beslag.
  9. Spreid het beslag in je voorbereide bakvorm uit tot een vierkant van ongeveer 20×20 cm.
  10. Bak de brownies een half uur in de voorverwarmde oven.
  11. Maak ondertussen het glazuur. Druk de overgebleven frambozen door een fijne zeef zodat je een gladde frambozenpuree zonder pitjes krijgt.
  12. Voeg de poedersuiker aan de frambozenpuree toe en roer goed door. Voeg eventueel een paar druppels water toe als het glazuur te dik is.
  13. Dek het glazuur af en bewaar tot de brownies helemaal zijn afgekoeld.
  14. Haal de brownies uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze gaat glazuren en snijden. Het lekkerst zijn ze na een nachtje in de koelkast, maar als je geen zin hebt om te wachten zijn ze ook na een uurtje chillen super lekker.

Amandelbrownies met framboos

Wellicht ook interessant...

4 reacties

Steffie 30 januari 2017 - 14:51

Ziet er heerlijk uit, ik zet hem bij mijn favorieten

Reageer
Mark 3 maart 2018 - 12:47

Dit is altijd een groot succes bij de visite. Dank voor het recept!

Reageer
Jessi 3 maart 2018 - 12:54

Wat leuk om te horen Mark! Graag gedaan, blije visite is de beste visite.

Reageer
Gevulde browniekoeken met Speculoos | Bakken Zonder Beesten 23 november 2018 - 16:21

[…] dus dit recept was snel geboren. Het resultaat: chocoladekoeken met de structuur van een brownie, gevuld met Speculoospasta. Laat je het weten met #bakkenzonderbeesten als je ze gebakken […]

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.