Vegan bananenbrood mugcake

Bananenbrood mug cake

Bananenbrood is wat mij betreft een van de lekkerste zoete baksels. Je kunt er ook geweldig mee varieren, zo is bananenbrood met gember bijvoorbeeld echt een aanrader. Tot vandaag at ik nog nooit een mug cake, het leek mij eerlijk gezegd nogal vies om een cake te bakken in de magnetron. Maar… ik had wel heel veel zin in bananenbrood, had haast en was alleen thuis. Mug cake to the rescue dus! Ongelooflijk maar waar: het werkt. En het smaakte fantastisch. Binnen vijf minuten klaar, echt de moeite waard om eens te proberen hoor. Waarschijnlijk heb je alles al in huis.

Bananenbrood mug cake
voor een grote mug cake of 2 kleine

  • 4 el bloem
  • 2 el suiker
  • 1 el cacao
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 2 el geprakte banaan
  • 1 tl plantaardige olie
  • 3 el plantaardige melk
  1. Roer alle droge ingrediënten goed door elkaar in de mok(ken).
  2. Voeg hierbij de natte ingrediënten.
  3. Roer goed door en zorg dat er geen bloem meer zichtbaar is.
  4. ‘Bak’ de mug cake in de magnetron, ongeveer 90 seconden op 800 watt vond ik perfect. Iets korter en de mug cake wordt wat meer fudgy, wat langer en hij zal meer cake-achtig worden. 

 

Vegan bananenbrood mugcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *