Bier courgettebroodjes

Bierbroodjes met courgette

Het is herfst en in de herfst eet ik soep. Veel soep. Heerlijk om warm te worden op koude dagen en ideaal om in een thermosfles mee te nemen naar mijn werk. Bij een lekker soepje hoort een broodje, wat mij betreft. Deze bierbroodjes zijn erg lekker bij bijna elke soep. Doordat in dit recept bier en bakpoeder wordt gebruikt om het brood luchtig te krijgen, hoef je niet te wachten tot het deeg gerezen is. Lekker snel klaar dus!

Dit recept is volledig plantaardig, als je dit belangrijk vindt is het de moeite waard om te checken of je bier dit ook is. Dit kan op de website Barnivore, ik checkte hier het door mij gebruikte Gulpener. Waarom zou bier niet plantaardig zijn, vraag je je misschien af. Brouwers kunnen bijvoorbeeld dierlijke producten gebruiken bij het filteren van het bier, dit zie je bij Amerikaanse biertjes nog weleens. In de praktijk zijn de meeste Nederlandse bieren wel vegan trouwens.

Bierbrood met courgette

Ingredients

  • 400 gram tarwebloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 350 gram courgette
  • 2 tl za'atar of mosterd
  • 1 ui
  • 1 flesje bier (330 ml)
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Rasp de courgette fijn en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Dit gaat goed met een schone theedoek.
  3. Snipper de ui en bak hem in wat olijfolie mooi gaar en bruin.
  4. Meng bloem, bakpoeder en zout door elkaar in een kom.
  5. Voeg het bier, de courgette, za'atar of mosterd en de ui toe.
  6. Roer alles met een pollepel door elkaar tot het deeg net gemengd is.
  7. Vorm met behulp van twee eetlepels 12 mooie hoopjes van het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  8. Bak de broodjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat ze een kwartiertje afkoelen voor je ze serveert.
http://bakkenzonderbeesten.jessi.nl/bierbroodjes-met-courgette/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *