Cashew-cheesecake

Cashew-cheesecake met sinaasappel en gember

Cheesecake is voor veel mensen de ultieme verwentaart. Dat je ook een vegan cheesecake kunt maken van cashewnoten lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar het is echt ontzettend lekker! Net zo romig en zacht als je misschien gewend bent van een cheesecake gemaakt van roomkaas. Door gember en marmelade toe te voegen aan dit romige taartje krijg je een mooie balans tussen romig en fris. Het is echt de moeite waard om eens te proberen, ik was ook blij verrast. Ik kan me voorstellen dat je na het maken van deze heerlijke taart aan het experimenteren slaat met cashewnoten. Deze cashewfudge maakte ik voor Vegatopia, ook zeer de moeite waard.

Cashew-cheesecake

Cashew-cheesecake met sinaasappel en gember
voor een taartje met een doorsnede van 15 cm

  • 150 gr rauwe ongezouten cashewnoten
  • 2 el citroensap
  • 5 el kokosroom (dat vind je bovenin een blik kokosmelk (zonder toevoegingen), vooral niet schudden) 
  • 1 el kokosmelk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el marmelade (plus wat extra)
  • 2 el kokosolie
  • 50 gr dadels
  • 75 gr droge koekjes, bijvoorbeeld biscuit of country cookies
  • 1 tl gemberpoeder

Week de cashewnoten een nacht in koud water, of giet er kokend water over en laat ze een uurtje weken.
Ontpit de dadels en laat ze kort weken in wat water.
Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. (Dit recept is voor een klein taartje van 15 cm, het is een aardig machtig taartje.)
Verkruimel de koekjes en maal ze met het gemberpoeder fijn in de keukenmachine. Giet de dadels af en laat deze even meedraaien, tot je een redelijk samenhangend ‘deeg’ hebt.
Druk dit ‘deeg’ in de bakvorm, dit wordt de bodem van de taart.
Giet de cashewnoten af en pureer ze mooi glad, samen met citroensap, kokoscrème, kokosmelk, marmelade en agavesiroop. Gebruik hiervoor een goede blender of keukenmachine.
Smelt de kokosolie en roer dit door de cashewpuree. 
Verdeel de cashewpuree netjes over de bodem in het bakblik en versier met wat extra marmelade.
Zet de taart een paar uur in de vriezer en bewaar hem daarna in de koelkast. 

5 thoughts to “Cashew-cheesecake met sinaasappel en gember”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *