Filorolletjes met appel. peer en gember

Filorolletjes met appel, peer en gember

Deze maand doe ik mee aan de FoodBlogSwap. Ik mocht een recept uitzoeken op het leuke LoveMyFood.nl en hier mijn eigen draai aan geven. Dat was nog best moeilijk kiezen, er staan veel lekkere recepten op deze website. Ik heb ervoor gekozen een combinatie te maken van twee recepten van LoveMyFood, namelijk de zoete appelloempia’s en de hartige filorolletjes. De zoete loempia’s vind ik namelijk een geweldig idee, maar frituren doe ik zelden omdat ik het best een gedoe vind. Vet erin, vet eruit, pan schoonmaken… je kent het wel. Met filodeeg maak je ook gemakkelijk mooie rolletjes, maar dan gewoon in de oven. De gember geeft een lekkere kick aan de rolletjes.

Filorolletjes met appel, peer en gember
voor 10 stuks

  • 1 zure appel
  • 1 stevige peer
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 2 el (olijf)olie
  • pak filodeeg
  • suiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  3. Snijd de appel en de peer in kleine blokjes.
  4. Meng citroensap, maïzena, suiker en gemberpoeder door de blokjes fruit.
  5. Haal het filodeeg uit de verpakking en snijd de deegvellen in stukken van ca. 10 x 6 cm.
  6. Bestrijk telkens een vel met (olijf)olie (gebruik een kwastje) en leg er een ander deegvel bovenop.
  7. Bestrijk de randen met olie en verdeel een schepje vulling aan de onderkant van het deegvel. Laat aan de zijkanten 2 cm vrij.
  8. Rol het deeg op terwijl je de zijkanten naar binnen vouwt.
  9. Leg de rolletjes op het bakblik (met de ‘naad’ naar beneden) en bestrijk met olie, bestrooi de rolletjes met wat suiker.
  10. Schuif het bakblik in de oven en laat de rolletjes in ca. 25 minuten gaar en goudbruin worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *