Home ReceptenKoek Hazelnootkoekjes

Hazelnootkoekjes

door Jessi
Hazelnootkoekjes

Er zijn van die ingrediënten die zoveel smaak hebben dat een recept verder niet zoveel nodig heeft. In dit makkelijke vegan koekjesrecept zijn de hazelnoten de grote smaakmaker. Natuurlijk is chocolade met hazelnoot een prachtige combinatie, maar je kunt het hier ook gewoon weglaten. Regelmatig krijg ik de vraag welke vanille ik gebruik. Ik gebruik graag de vanille paste van Nielsen Massey, omdat die me goed bevalt, geen rare ingrediënten bevat en lekker smaakt. Eigenlijk net als dit recept: gewoon lekkere plantaardige notenkoekjes, zonder poespas. 

Hazelnootkoekjes
voor 8 stuks

  • 25 gr fijngemalen hazelnoten
  • 25 gr amandelmeel
  • 25 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 gr suiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 40 gr plantaardige margarine
  • optioneel: pure chocolade om te versieren
  1. Meng amandelmeel, fijngemalen hazelnoten (gebruik bijvoorbeeld een vijzel, keukenmachine of koffiemolen om de noten te malen), bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar in een kom.
  2. Zorg dat je margarine een beetje zacht is, een paar seconden in de magnetron is al genoeg. Of haal het ruim van tevoren uit de koelkast, kan ook.
  3. Roer de margarine met de vanille stevig door de rest van de ingrediënten, tot vanzelf een deegbal vormt.
  4. Druk het deeg met de achterkant van een lepel in een ronde springvorm van ongeveer 20 cm (op een bakplaat met bakpapier kan ook hoor), zorg dat het deeg gelijkmatig verdeeld is.
  5. Zet het deeg 15 minuten in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  6. Bak 15 minuten in de warme oven, tot de rand begint te kleuren. Het midden zal nog zacht zijn, tijdens het afkoelen wordt het vanzelf harder.
  7. Laat de koek ongeveer 10 minuten afkoelen en snijd er dan driehoekjes van. Een andere vorm mag natuurlijk ook.
  8. Smelt eventueel wat pure chocolade en versier de koekjes zodra ze helemaal zijn afgekoeld. Bewaar in een luchtdichte trommel of pot.

 

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.