Home Recepten Jamtaartjes

Jamtaartjes

door Jessi

Deze vegan jamtaartjes zijn makkelijk om te maken en verslavend lekker! Voor een volwassen twist heb ik wat witte rum door de frambozenjam geroerd, het kan natuurlijk ook met wodka of bijvoorbeeld whisky. Of gewoon met citroensap… Als je liever andere jam gebruikt kan dat natuurlijk ook, persoonlijk vind ik frambozenjam wel heel geschikt omdat het een lekker zuurtje heeft.

Jamtaartjes
voor 12 of 24 stuks (24 als je geen ‘deksels’ maakt)

  • 200 gr frambozenjam
  • 1 el rum of vodka (optioneel)
  • 300 gr bloem
  • snuf zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • rasp van een halve citroen
  • 55 gr suiker
  • 90 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 120 ml plantaardige olie
  • nodig: een muffinbakblik
  1. Roer de rum of vodka door de frambozenjam en zet dit even opzij.
  2. Klop met een garde melk, suiker, citroenrasp, vanille en olie goed door elkaar.
  3. Zeef bloem, zout en bakpoeder boven het vloeibare mengsel.
  4. Roer de droge door de vloeibare ingrediënten met bijvoorbeeld een pollepel.
  5. Als je deeg klaar is leg je het ingepakt in huishoudfolie een kwartiertje in de koelkast zodat het kan rusten.
  6. Verwarm je oven voor tot 190 graden.
  7. Rol het deeg uit tot een dunne lap, steek er cirkels uit die net wat groter zijn dan de gaten in je muffinbakvorm.
  8. Druk de cirkels zo net mogelijk in de muffingaten.
  9. Schep op elk taartje een theelepel jam.
  10. Als je ervoor kiest de taartjes af te werken met laagje deeg steek je nog 12 wat kleinere cirkels uit, eventueel met een gat in het midden. Of ga los met vlechtwerk of ander fraais…
  11. Deze cirkels leg je op je taartjes, even aandrukken met een vorkje helpt om het deeg aan elkaar te laten plakken.
  12. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Waarschijnlijk gaat de jam wel een beetje lopen, maar persoonlijk vind ik dat wel gezellig staan.
  13. Laat na het bakken de taartjes vijf minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Wacht niet te lang, als de jam is afgekoeld is het lastig om ze heel uit de vorm te krijgen omdat het dan erg gaat plakken.

Wellicht ook interessant...

1 reactie

Susanne 26 februari 2016 - 19:01

vodka optioneel?? welneeuj 😉 Lekker makkelijk recept is dit! Ik zit het te bekijken terwijl ik zooon honger heb (en er een pizza in de oven zit….) wat doe je me aan haha !

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.