Koekjes

Kardemomkoekjes van kikkererwtenmeel

Misschien herken je het wel: je loopt door de toko en koopt iets waarvan je je vaag kunt herinneren dat er een recept was waar het in moest. Vervolgens blijkt je recept onvindbaar en verdwijnt het ingrediënt naar de achterste regionen van je voorraadkast. Zo ging het bij mij ook met een zak kikkererwtenmeel. Ik kwam de zak weer tegen tijdens de voorjaarsschoonmaak, hij was nog een maand goed. Na wat gesnuffel op internet en in kookboeken (en, laten we eerlijk zijn, wat misbaksels) kwamen deze koekjes uit de oven.  Makkelijk, heerlijk knapperig en lekker spicy door de kardemom.

Kardemomkoekjes van kikkererwtenmeel

Ingredients

  • Voor 10 koekjes
  • 1/4 cup kikkererwtenmeel
  • 1 el griesmeel
  • 1/3 cup kokosmeel (ik stopte kokosschilfers in de keukenmachine)
  • 1/8 tl zout
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 cup kokosolie
  • 5 el poedersuiker
  • eventueel 1 of 2 tl water
  1. Meng kikkerwtenmeel, griesmeel, kokosmeel, kardemom en zout goed door elkaar.
  2. Roer de poedersuiker en de kokosolie tot een egaal mengsel. Zorg ervoor dat je kokosolie een beetje zacht is, zodat het goed mengt met de poedersuiker.
  3. Voeg het meelmengsel toe aan de kokosolie met poedersuiker en kneed tot een deeg. Voeg eventueel 1 of 2 theelepels water toe, maar pas op dat het deeg niet te plakkerig wordt. (Eventueel kan de keukenmachine het kneedwerk voor je doen, dat gaat ook heel goed.)
  4. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg het ongeveer een half uur in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
  7. Rol bolletjes van het deeg, als het lukt zonder scheurtjes in het deeg.
  8. Leg de deegbolletjes op de bakplaat met redelijk wat ruimte tussen de bolletjes, de koekjes gaan namelijk uitlopen in de oven.
  9. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven, pas tegen het einde van de baktijd op dat ze niet verbranden.
  10. Druk met een vork op de nog warme koekjes, klinkt gek, maar dit komt de structuur echt ten goede.
  11. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
  12. De koekjes blijven zeker 4 dagen lekker in een goed afgesloten trommel.
http://bakkenzonderbeesten.jessi.nl/kardemomkoekjes-van-kikkererwtenmeel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *