Home ReceptenCake Kersencake

Kersencake

door Jessi

Een luchtige cake met fruitige kersen, pure chocolade en amandel, gewoon een lekkere combinatie van smaken in een makkelijke, plantaardige cake. Plantaardige yoghurt, kersen en chocolade zijn heel veelzijdig in (vegan) baksels. Dit is een heel andere cake dan de kerstige tulband met dronken kersen. Ook heel anders dan de fruitige yoghurtcake, waarin de plantaardige yoghurt ook een hoofdrol speelt. Met chocolade is gewoon heel veel lekkers te bakken.

Kersencake

  • 250 ml plantaardige yoghurt
  • 100 gr suiker
  • 2 tl appelazijn
  • 100 ml plantaardige olie (zoals zonnebloemolie)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl amandel extract (afhankelijk van de sterkte, proef!)
  • 275 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • snuf zout
  • 125 gr ontpitte kersen (op siroop, vers of diepvries)
  • 1 el bloem
  • 50 gr pure chocolade
  1. Vet een cakevorm in met wat olie of margarine en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Roer in een kom de yoghurt, suiker, appelazijn, olie, vanille- en amandelextract door elkaar.
    (Let op met het amandelextract, het ene merk is veel sterker dan het andere… voeg een paar druppels toe en proef of het niet teveel overheerst.)
  3. Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout door elkaar.
  4. Voeg het bloemmengsel bij het yoghurtmengsel en roer goed door, maar niet langer dan nodig.
  5. Dep de kersen wat droog en bestrooi ze met de eetlepel bloem, zo voorkom je dat de kersen allemaal naar de bodem zakken.
  6. Hak de chocolade in kleine stukjes en roer ze samen met de kersen vlot door het deeg.
  7. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Test aan het einde even met een sateprikker of caketester of de cake gaar is.
  8. Laat de cake afkoelen en versier hem eventueel met wat glazuur, roer hiervoor enkele druppels water, citroen- of kersensap door enkele eetlepels poedersuiker. Amandelschaafsel is ook heel geschikt.

Wellicht ook interessant...

1 reactie

Hennie 9 september 2019 - 19:34

Ziet er zoals altijd weer heerlijk uit!

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.