Kokos-frambozenkoekjes

In onze moestuin staat een frambozenstruik die in de herfst de heerlijkste frambozen produceert. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst, maar wat overblijft vries ik graag in om mee te bakken. In deze koekjes combineren de frambozen super met de kokos. De koekjes zijn een beetje chewy door de kokos en hebben de fruitige frisheid van de frambozen.

In dit recept heb ik margarine gebruikt, een ingredi├źnt waar ik altijd een beetje onzeker van word. Boter vervangen is een tricky klusje waar veel mensen een mening over hebben. Kokosolie bevat verzadigde vetten, net als boter. Margarine is geen natuurproduct en wordt daarom door veel mensen liever vermeden. Ook ik weet soms niet waar ik goed aan doe, maar deze biologische margarine van Provamel lijkt een redelijke oplossing. Alles met mate is een beetje een dooddoener, maar ook erg waar in dit geval. Deze koekjes smaken hoe dan ook heerlijk, bovendien blijven ze een aantal dagen lekker als je ze in een luchtdichte trommel bewaart.
  

Kokos-frambozenkoekjes

Ingredients

  • 125g plantaardige margarine
  • 125g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el water
  • 100 gram kokosrasp
  • 50 gram bevroren frambozen in stukjes
  1. Verwam de oven voor op 180 graden.
  2. Zorg dat de margarine zacht is en roer hier met een pollepel de suiker stevig doorheen.
  3. Voeg de vanille toe, samen met de bloem en het bakpoeder.
  4. Voeg het water en de kokos toe en roer alles tot een samenhangend deeg.
  5. Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 33 gram over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Druk de deegballetjes een beetje plat en bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte trommel.
http://bakkenzonderbeesten.jessi.nl/kokos-frambozenkoekjes/

One thought to “Kokos-frambozenkoekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *