Home ReceptenMuffins Kruidige pompoenmuffins

Kruidige pompoenmuffins

door Jessi
Pompoenmuffins

Het is herfst en dat laat het weer ons duidelijk merken. Geeft niks hoor, herfstweer is heerlijk bakweer. Bovendien betekent herfst weer volop pompoenen, in de winkel of uit de moestuin. Wij oogstten dit jaar een whopper van wel 8 kilo! Ik heb hem in stukken 30 minuten geroosterd in de oven op 220 graden en de puree ingevroren om later te verwerken tot soep en ander lekkers. En natuurlijk maakte ik deze heerlijk kruidige pompoenmuffins. Ik gebruik in mijn herfst- en winterbaksels graag het Britse kruidenmengsel ‘mixed spice’. In Nederland in ieder geval te koop bij Marks & Spencer (helaas sluiten ze in oktober 2017), maar je kunt ook gewoon Hollandse koek- of speculaaskruiden gebruiken hoor. De mixed spice die ik graag gebruik is wel een iets frisser kruidenmengsel dan onze koekkruiden, er zit namelijk sinaasappelschil doorheen. Heerlijk in deze pompoenmuffins!

PompoenmuffinsKruidige pompoenmuffins

  • 325 gr pompoenpuree (zie boven)
  • 190 gr suiker
  • 60 ml plantaardige olie
  • 60 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • snufje zout
  • 1 tl mixed spice of koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • optioneel: rasp van een halve sinaasappel
  • 75 gr rozijnen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom de pompoenpuree, suiker, olie, melk en vanille stevig door elkaar met een garde.
  3. Voeg de bloem, baksoda, bakpoeder, kruiden en het zout toe en spatel dit goed door elkaar.
  4. Schud de rozijnen even om met wat bloem, dan zakken ze niet naar de bodem, en spatel ze door je beslag.
  5. Vet de muffinvorm in met olie en verdeel je beslag over de vorm. Eventueel kun je ook muffinpapiertjes gebruiken, maar ik vond ze zo mooi genoeg.
  6. Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker schoon uit de muffins komt.
  7. Laat de muffins even wat afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een rooster. Eet ze het liefst dezelfde dag nog, ze hebben de neiging om de volgende dag wat vochtig te worden. Invriezen kan natuurlijk wel!
  8. Tip: voor de finishing touch maak je van 4 el poedersuiker en een paar druppels water een glazuur voor over de muffins.

Wellicht ook interessant...

2 reacties

Manon 5 oktober 2017 - 08:03

Beste,
Ik zie bij de ingrediënten geen baksoda staan, terwijl dat later wel gebruikt zou moeten worden. Wat voor hoeveelheid dan?

Reageer
Jessi 5 oktober 2017 - 08:09

Dank voor de tip, heb het aangepast! (Laatst iets aangepast in het recept en toen per ongeluk een regel verwijderd denk ik.)

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.