mini-aardbei-citroen-cheesecakes

Mini aardbei-citroen cheesecakes

Op dit moment zitten we middenin een heuse hittegolf, met temperaturen van boven de 35 graden. Dan is de oven aanzetten en lekker een cake of brood bakken niet echt een goed idee. Dus… tijd voor een zomers no-bake recept, je hebt alleen een pannetje en een koelkast nodig om deze lekker frisse vegan cheesecakejes te maken. Je maakt ze in een muffinvorm, lekker makkelijk. Alpro Go-On is heel geschikt om een cheesecake mee te maken, het is zo dik als kwark en lekker fris. Agar agar is gemaakt van zeewier (nee, proef je niks van) en is een plantaardig alternatief voor gelatine. Je koopt het in de natuurwinkel, toko en tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt. Om het extra makkelijk te maken gebruikte ik koekjes die precies onderin de muffinvorm passen als bodem. Je kunt ze natuurlijk ook een beetje op maat maken, met een mes of rond uitsteekvormpje. Lukt dat niet, dan gebruiken we kruimels met een beetje margarine of kokosolie. Kan ook. 

Mini aardbei-citroen cheesecakes

voor 8 stuks

  • 75 gr vegan (gember)koekjes (of 8 stuks)
  • optioneel: 25 gr plantaardige margarine of kokosolie
  • 200 gr aardbeien
  • 1 citroen
  • 2 el agavesiroop (zoetekauwen, gebruik gerust 3 el)
  • 250 gr Alpro Go-On
  • 7 gr agar agar (kijk even op de verpakking, ik gebruikte poeder voor 500 ml vloeistof, misschien heb je meer of minder nodig)
  • Klein beetje plantaardige olie om in te vetten
  1. Vet de muffinvorm in met wat olie.
  2. Ga je voor kruimels om de bodems te maken, doe dan de koekjes in een zakje of theedoek en mep ze met een deegroller tot kruimels. Smelt de margarine in een pannetje en roer de kruimels erdoor, zet het vuur uit. Schep een theelepel koekkruimels onderin 8 muffin ‘gaten’ en druk ze goed aan met de theelepel. Zet even in de koelkast.
    (Gebruik je hele koekjes, maak ze dan eventueel op maat en leg ze onderin de muffinvorm. Klaar.)
  3. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes, pureer ze samen met citroenrasp- en het citroensap.
  4. Breng de aardbei-citroenpuree aan de kook en voeg de agar agar toe, roer goed en laat twee minuten koken (of zolang als op de verpakking staat).
  5. Haal de puree van het vuur en roer de Alpro Go-On erdoor, gebruik een garde als het niet makkelijk mengt.
  6. Verdeel de cheesecakevulling over de acht bodems en zet in de koelkast.
  7. Laat een uurtje opstijven en… eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *