Momentopname № II

Er is hier alweer genoeg geproefd, gelezen en ontdekt om een nieuwe momentopname vol te schrijven. 

Boeken

Wat lazen we deze maand? De vaart zat er qua lezen niet heel lekker in, maar desalniettemin toch drie fijne boeken kunnen lezen. Toegegeven, Norwegian Wood is nog niet uit. Maar dat dat een aanrader wordt is wel duidelijk, dus die mag er vast bij staan. High Fidelity is geen literair hoogstandje wat mij betreft, maar ik was benieuwd naar het boek achter de film. Leuk boek, luchtig. One of us is lying vond ik ook fijn, al had ik de clue net iets te snel in de gaten. 

Mijn boeken houd ik ook bij op Goodreads, voor de liefhebbers.

Uit

Hoogtepunt van deze maand is voor veel vegans en vegetariërs toch wel Veggieworld, de grootste beurs op het gebied van veganisme. Ook ik was erbij, ik won zelfs kaartjes bij Nevernotcooking! Het zal je niet verbazen dat ik met name gefocust was op de baksels op de beurs, gelukkig was er genoeg te proeven. Bij Heavenly Cupcakes (foto’s links- en rechtboven) at ik ‘taart in een bakje’, eigenlijk een soort koekkruimels met jam en een lekkere limoentopping. Lekker, origineel en niet te groot. De taartjes van SharpSharp (rechtsonderin op de foto) liet ik deze keer liggen (je kunt niet alles eten wat je ziet), maar die stellen nooit teleur. Zo lekker altijd! De foto boven dit bericht laat de heerlijke baksels van The Dutch Vegan Bakery zien… Echt veel te lekker allemaal. De pesto-kaas swirl en de vegan pizza waren echt ontzettend lekker. Links op de foto zie je Croisoesjes, een kruising tussen en croissant en een soesje. Maak me gek. Geweldig dat er zoveel bakkers zijn die laten zien dat plantaardig bakken echt hartstikke lekker kan zijn. De rest van de beurs was ook top. Veel informatie, niet te druk (op zondag) maar wel duidelijk veel animo voor de beurs en het vegetarisme. Overal was van alles te proeven, van vegan kaasjes tot vleesvervangers. Persoonlijke favoriet: Happy Cheeze. Ik kocht de vegan brie, zodat ik met een stukje van de korst binnenkort de cashewbrie van Vegetus eindelijk eens zelf kan maken.

Ook waren we een weekendje in Keulen, altijd fijn. Duitsland is toch wel een walhalla voor vegans. Bij Hommage aten we een heerlijke appeltaart, met echt fijne koffie. Die mag op de hotspotkaart van BZB Onderweg niet ontbreken.

Thuis

Tijdens de vorige Momentopname had ik de waanzinnig populaire vegan Ben & Jerry’s nog niet getest, maar inmiddels kan ik in elk elk geval over de bananenvariant ook meepraten. Ik vind het lekker. Tikkie zoet misschien, maar romig genoeg. De pindakaasvariant is inmiddels ook op voorraad, iets zegt me dat dat mijn favoriet zal zijn. Het allerlekkerste vegan ijsje ever at ik trouwens bij Snowflake in Londen. Hallelujah.

Regelmatig krijg ik foto’s van leuke mensen die mijn recepten hebben uitgeprobeerd. Het valt me op dat ze Zweedse Appelcake een van de populairste recepten blijft. Superleuk die foto’s, keep ‘m coming zou ik zeggen. 

Vrolijke noot

Ik werd erg blij van Lisa van Taarten van Jansen, toen ze live op Instagram een heerlijke over-the-top regenboogtaart ging versieren. Ze heeft beloofd het vaker te gaan doen, dus houd haar Instagram in de gaten. Altijd fijn om mee te gluren hoe een ander dingen aanpakt. Ook maakte ik vegan toffee, eindelijk heb ik mijn suikerthermometer kunnen gebruiken. Er mag nog wat geschaafd worden aan het recept, maar het was al best te eten. Leuk, nieuwe dingen proberen!

Dit is mijn eigen eerlijke mening en ervaring, ik kreeg geen producten om te testen. De links naar Bol.com zijn affiliate links, mocht je klikken en iets kopen dan krijg ik een klein percentage. 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *