Over mij

Waarom Bakken Zonder Beesten?

Er zijn veel mensen die graag plantaardig willen bakken, dus zonder ei en/of zuivel, maar dit toch een beetje ingewikkeld vinden. Of: je vindt het helemaal niet ingewikkeld, maar hebt net zoals ik eens geprobeerd een chocoladecake te maken met tofu en bent toen zo geschrokken van de smaak dat je het plantaardig bakken eigenlijk hebt opgegeven. Misschien ben je gewoon op zoek naar een lekker en simpel plantaardig bakrecept. Dat kan natuurlijk ook. Dan leek het me handig als er een plek is waar je toegankelijke vegan bakrecepten recepten kunt vinden. Het liefst zonder moeilijk gedoe of onvindbare ingrediënten. Daarom begon ik Bakken Zonder Beesten.

tofuchococake
Dit is hem dan, de famous tofu-choco-cake. Oh, wat een viezigheid.

Wie bakt er zonder beesten?

It is I, Jessi. Vegetariër sinds mijn 12e en steeds meer op weg naar een vegan (=plantaardig) leven. Sinds een aantal jaar schrijf ik recepten voor Vegatopia, deze zijn meestal ook vegan of gemakkelijk vegan te maken. In het Kookboek van Vegatopia vind je mijn recept voor Frambozentaart met lemon curd en maanzaad. Ja, daar ben ik best trots op. In het dagelijks leven ben ik overigens kleuterjuf en ict-coördinator op een basisschool, heerlijk afwisselend. In de vakanties zijn mijn vriend en ik het allerliefst in Engeland of Schotland, en echt niet alleen voor de baksels hoor!

Wil je me iets vertellen of vragen? Dat kan natuurlijk.

 

jessi
Hoi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *