paaseitjes_marsepein_sinaasappel

Paaseitjes met marsepein en sinaasappel

Bij Pasen horen paaseitjes, maar dan wel vegan eitjes natuurlijk. Gelukkig zijn er best veel paaseitjes te koop zonder dierlijke ingrediënten. Kijk maar eens naar dit lijstje van Lisa goes Vegan of deze van Peta Nederland. Ook Blackbirds & Cakes maakte een overzicht. Zelf ben ik dol op pure chocolade met marsepein of sinaasappel. Maar naar een vegan eitje met deze vulling is het best even zoeken. Dus maak ik ze gewoon zelf! Echt niet moeilijk en heel leuk om te doen. Ook gewoon superleuk om eens zelfgemaakte eitjes te kunnen serveren toch?

Ik maakte dus eitjes met sinaasappel en marsepein, maar je kunt ook andere lekkere dingen door de marsepein mengen. Denk aan nootjes of whisky bijvoorbeeld, zolang de marsepein niet te nat wordt kun je je uitleven. Chocolade die je smelt moet je altijd even tempereren, zodat het knapperig wordt en wat gaat glanzen zodra het stolt. In dit recept doen we dat heel gemakkelijk, door een deel van de chocolade te smelten en de rest daar doorheen te roeren. Easy peasy. Vrolijk Pasen!

paaseitjes_marsepein_sinaasappel

Paaseitjes met marsepein en sinaasappel

voor 16-20 eitjes

  • 200 gr vegan marsepein (zelf maken kan ook)
  • rasp van 1 (biologische) sinaasappel
  • 1 à 2 el sinaasappelsap of cointreau/grand marnier
  • 150 gr pure chocolade
  • extra nodig: cocktail- of satéprikkers
  • optioneel: vegan suikerpareltjes van Biovegan (o.a. te koop bij Ekoplaza)
  1. Rasp de sinaasappel en kneed (met je handen) de rasp door de marsepein, samen met 1 eetlepel sap of likeur. Het duurt even voor de marsepein het vocht opneemt, gewoon blijven kneden. Voeg eventueel nog een klein beetje sap of likeur toe, maar zorg dat het niet te nat wordt.
  2. Vorm van de sinaasappelmarsepein 16 tot 20 eitjes en leg ze op een bord of schaal.
  3. Zet de marsepeinen eitjes minimaal een uur in de vriezer.
  4. Prik elk eitje aan een cocktail- of satéprikker.
  5. Smelt 100 gram van de chocolade ‘au bain marie’ (in een hittebestendig schaaltje boven kokend water, zorg dat het schaaltje het water niet raakt) terwijl je blijft roeren. (Als je hier geen zin in hebt, je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron. Ga daarna door naar stap 7.)
  6. Als alle chocolade is gesmolten draai je het vuur uit en haal je (voorzichtig, heet!) het schaaltje van de pan.
  7. Voeg hierbij de rest van de chocolade in stukjes en roer tot alles is gesmolten.
  8. Doop nu een voor een alle marsepeinen eitjes in de chocolade, houd ze vast aan de prikkers. Laat steeds even uitdruppelen. Twee keer dopen voor een dikkere laag chocolade kan ook, als je genoeg chocolade hebt gesmolten.
  9. Prik de eitjes in bijvoorbeeld een kartonnen doosje (zie foto) of stukje piepschuim en laat ze zeker een half uur uitharden. In de koelkast gaat het sneller.
  10. Bestrooi de eitjes eventueel met de suikerpareltjes, uiteraard voordat de chocolade hard is geworden.
  11. Haal de stokjes uit de eitjes en bewaar ze in de koelkast.

paaseitjes_marsepein_sinaasappel3

BewarenBewaren

2 thoughts to “Paaseitjes met marsepein en sinaasappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *