pruimenpakketjes

Pruimenpakketjes

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van pruimen en sinaasappel. Deze Pruimenpakketjes zijn binnen een half uur klaar en heel makkelijk om te maken. De vulling is heerlijk sticky en een tikje fris door de sinaasappelrasp. Pruimen schijnen bovendien heel gezond te zijn, als ik het internet mag geloven zitten ze boordevol vezels en antioxidanten. Bladerdeeg is niet altijd veganistisch, maar gelukkig bestaat er een mooi lijstje op Vegan Wiki waarop je gemakkelijk kunt zien welke dat wel zijn.

Pruimenpakketjes

voor 10 stuks

  • 250 gr gedroogde pruimen
  • 50 ml water
  • 35 gr poedersuiker
  • rasp van een halve biologische sinaasappel
  • 1 tl sinaasappelsap (optioneel)
  • 10 plakjes veganistisch bladerdeeg
  • 2 el plantaardige melk
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden, haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Pureer de pruimen samen met het water, de poedersuiker, sinaasappelrasp en eventueel sinaasappelsap, dat gaat prima met een staafmixer.
  3. Snijd elk plakje bladerdeeg aan weerszijden in reepjes van ongeveer een centimeter, zodat je een soort dubbele kam krijgt. Het midden blijft heel. (En als je dat teveel gedoe vindt, maak er gerust pruimenflapjes van.)
  4. Leg een eetlepel pruimenvulling in het midden van het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg eroverheen. Eerst de bredere zijkanten en dan om en om de smallere reepjes bladerdeeg.
  5. Bestrijk de pruimenpakketjes met de melk en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Bak de pakketjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn het lekkerst als ze vers en nog een klein beetje warm zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *