Shoppen Zonder Beesten - Herfst 2015

Shoppen Zonder Beesten – Herfst 2015

Ja, dit is en blijft een bakblog. Maar ook de plantaardige thuisbakker heeft weleens een cadeautje nodig voor zichzelf of een ander. Regelmatig kom ik een product tegen waarvan ik denk: echt iets om te delen. Meestal gerelateerd aan veganistisch bakken, soms iets minder. Ik ben ook maar een mens natuurlijk. Wie weet zit er een geweldige shoptip voor je tussen, of een leuk cadeautje.

Laat ik maar beginnen met de minst bakgerelateerde spullen, dan hebben we dat maar gehad. De basiscrème van Lavera moet ik toch echt noemen, zonder dit wonderspul kom ik de winter gewoon niet door. Het is namelijk geweldig om je droge winterhuid mee te verzorgen. Bovendien is het niet duur (€5,99), goed verkrijgbaar bij de natuurdrogisten (ook in miniblikje) en uiteraard vegan. Als we toch aan het beautybloggen zijn… Wakker worden is net iets minder lastig met de One Ginger Morning bad/douchegel van TreacleMoon. Gember voor onder de douche, ik had het zelf kunnen verzinnen. Voor €5 heb je een halve liter, gezien bij AH en Etos.

Als je dan toch je kokosolie of chocolade moet laten smelten, dan is dit pannetje van IKEA wel ontzettend koddig om op het fornuis te zetten. Kost €14,95, bij IKEA dus. Lijkt mij een mooi decembercadeautje voor iedereen die graag in de keuken staat.

Gecondenseerde melk is een ingrediënt dat je regelmatig tegenkomt in bakrecepten. Ik zag dat ze bij AH nu gecondenseerde kokosmelk verkopen (€1,69 per blikje), dat lijkt mij een ideale plantaardige vervanger. Binnenkort ga ik er eens mee experimenteren, ik ben heel benieuwd.

Shoppen Zonder Beesten - Herfst 2015

Wij zijn graag op de Britse eilanden te vinden, een waar bakselparadijs natuurlijk. Terug in Nederland is het fijn dat sommige Britse producten hier goed verkrijgbaar zijn. De inmiddels bekende repen van Nakd zijn nu te koop in de smaak Christmas Pudding, Britser kan het bijna niet. Ik zag ze liggen voor €1,39 per reep bij De Tuinen.

The homemade vegan pantry is een kookboek, (nog) niet in het Nederlands vertaald maar wel heel erg de moeite waard. Plantaardig bakken, koken en eten vergt soms wat creativiteit. Dit boek heeft eigenlijk een recept voor alles wat je maar in je voorraadkast (pantry) zou wensen. Van mayonaise tot worstjes en granola, het staat er allemaal in. De recepten zijn meestal goed te behappen en duidelijk beschreven. Echt een heel handig en prettig vormgegeven basisboek.

Bij de HEMA hebben ze heel aardige wijn, sommige helemaal vegan. Zo ook deze rode wijn van ImmerBly, een prima wijntje voor bij een toastje en maar €6,50. Bovendien is deze cabernet sauvignon biologisch en vrij van sulfieten. Om het borrelfeest compleet te maken vond ik bij De Tuinen linzenchipjes voor €1,19. Beetje pittig en fris tegelijk, precies wat de smaak Chili & Lemon doet vermoeden. Ik zag ze ook in de nieuwe vestiging van Stach in Utrecht trouwens. 

Bij Stach zag ik ook een bijzonder uitnodigende Salted Caramel Slice liggen, vegan en glutenvrij. Stach heb ik toegevoegd aan de kaart BZB Onderweg. Ook nieuw op de kaart: Café Belcampo in de Hallen in Amsterdam. Heerlijke sojacappuccino’s met koffie van en een prima broodje bietenhummus. 

Dit artikel is op geen enkele manier gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *