Home ReceptenDesserts Snelle perencrumbles

Snelle perencrumbles

door Jessi
Snelle perencrumbles

Het is er weer tijd voor… warme desserts! De dagen worden korter, we staan weer met donker op en vannacht gaat de wintertijd alweer in. De hoogste tijd voor toetjes die ons een beetje verwennen. Comfort food, inderdaad. Deze perencrumbles zijn zo gemaakt en kunnen de oven in als je aan je hoofdgerecht begint. Door de combinatie van de (koek)kruiden met de peer is het ook een fijn snel gerechtje voor tijdens de Sinterklaastijd. Geen tijd te verliezen, de kans is groot dat je alle ingrediĆ«nten gewoon in huis hebt.

Snelle perencrumbles

Per persoon:

  • 1 peer, geschild en in kleine blokjes
  • 1,5 el bloem
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el havermout
  • snuf koekkruiden of kaneel
  • 1 el plantaardige margarine
  • enkele fijngehakte walnoten (optioneel)
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle droge ingrediƫnten door elkaar.
  3. Snijd met een mes de koude margarine door het bloemmengsel, tot je een kruimeldeegje hebt. Gebruik eventueel je (koude) vingers om de margarine te vermengen.
  4. Schep de perenblokjes in een eenpersoons ovenschaaltje en schep hierover het kruimeldeeg.
  5. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer direct. De ovenschaaltjes en de inhoud zijn natuurlijk wel heet…

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.