Home ReceptenCake Kaneelcakejes

Kaneelcakejes

door Jessi

Alle kaneelliefhebbers verzamelen! Deze vegan kaneelcakejes hebben kaneel in het beslag én in de topping, zijn razendsnel gemaakt en je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Ben je niet in the mood voor kaneel, maar wel voor cakejes? Kijk dan eens hier. Wel in de mood voor kaneel, maar niet voor deze cakejes? We hebben recepten genoeg met kaneel, ze staan hier.

Kaneelcakejes
recept voor 8 stuks

  • 60 ml plantaardige melk
  • 60 ml plantaardige olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
  • 80 ml agavesiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 160 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 3 el basterdsuiker
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • extra nodig: muffinvormpjes en muffinbakblik
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Roer de olie, plantaardige melk, agavesiroop en vanille in een kommetje goed door elkaar.
  3. Roer in een iets grotere kom bloem, bakpoeder, zout en 1 theelepel kaneel door elkaar.
  4. Meng de natte door de droge ingrediënten tot tot een mooi glad beslag.
  5. Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes.
  6. Meng de basterdsuiker met de halve eetlepel kaneelpoeder en verdeel dit over het beslag in de vormpjes.
  7. Roer de kaneelsuiker kort door het beslag door even te zigzaggen met een theelepeltje.
  8. Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat ze afkoelen op een rooster en geniet ervan!

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.