Home ReceptenKoek Kokos-frambozenkoekjes

Kokos-frambozenkoekjes

door Jessi

In onze moestuin staat een frambozenstruik die in de herfst de heerlijkste frambozen produceert. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst, maar wat overblijft vries ik graag in om mee te bakken. In deze koekjes combineren de frambozen super met de kokos. De koekjes zijn een beetje chewy door de kokos en hebben de fruitige frisheid van de frambozen.

In dit recept heb ik margarine gebruikt, een ingrediënt waar ik altijd een beetje onzeker van word. Boter vervangen is een tricky klusje waar veel mensen een mening over hebben. Kokosolie bevat verzadigde vetten, net als boter. Margarine is geen natuurproduct en wordt daarom door veel mensen liever vermeden. Alles met mate is een beetje een dooddoener, maar ook erg waar in dit geval. Deze koekjes smaken hoe dan ook heerlijk, bovendien blijven ze een aantal dagen lekker als je ze in een luchtdichte trommel bewaart.

Kokos-frambozenkoekjes

  • 125g plantaardige margarine
  • 125g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el water
  • 100 gram kokosrasp
  • 50 gram bevroren frambozen in stukjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zorg dat de margarine zacht is en roer hier met een pollepel de suiker stevig doorheen.
  3. Voeg de vanille toe, samen met de bloem en het bakpoeder.
  4. Voeg het water, de frambozen en de kokos toe en roer alles tot een samenhangend deeg.
  5. Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 33 gram over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Druk de deegballetjes een beetje plat en bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Wellicht ook interessant...

5 reacties

Marianne 26 juni 2018 - 19:06

Super lekker! Dankjewel

Reageer
Kim 18 januari 2020 - 08:26

Misschien een banaan proberen ipv margerine? 🙂

Reageer
Jessi 18 januari 2020 - 10:21

Dat kan zeker Kim, maar de smaak en de structuur wordt dan wel heel anders. Niet vies, maar meer cake-achtig dan een koekje. En de bananensmaak zal de andere smaken wat overheersen. Daarom koos ik hier uiteindelijk voor margarine.

Reageer
Grace 18 januari 2020 - 10:40

Nergens in het recept moet je de frambozen toevoegen..?

Reageer
Jessi 18 januari 2020 - 11:14

Bij stap 4! 🙂

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.