vegan kruidige kruidkoek

Kruidige kruidkoek

Heerlijk Hollands, lekker kruidig en met een sticky buitenkant: vegan kruidkoek! Ik doe er graag wat extra gemberpoeder in voor een extra kick. Dit recept is makkelijk te maken en de koek laat zich in plakjes goed invriezen. Voor een wat minder kruidige koek is het recept Vegan kruidkoek anno 1970 een aanrader.

Vegan kruidkoek

  • 400 ml plantaardige melk
  • 1 el citroensap
  • 400 gr bloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 300 gr bruine basterdsuiker
  • 2 el agavesiroop
  • 3 el koek- of speculaaskruiden
  • snuf zout
  • optioneel: 1 tl gemberpoeder
  • optioneel: wat hagelsuiker voor de bovenkant
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met olie of margarine. Het is handig om een reepje bakpapier op de bodem te leggen, dan krijg je de koek er na het bakken makkelijker uit.
  2. Roer het citroensap door de plantaardige melk en zet even aan de kant.
  3. Roer in een kom alle overige ingrediënten door elkaar.
  4. Voeg de melk met het citroensap bij de andere ingrediënten in de kom en roer tot je een mooi beslag hebt.
  5. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm, bestrooi eventueel met wat hagelsuiker en bak de kruidkoek in ongeveer 75 minuten gaar. Test of de koek gaar is door er een satéprikker in te steken: blijft er geen beslag aan plakken dan is de koek gaar.
  6. Haal de kruidkoek na het bakken na een minuut of 10 uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  7. Om de sticky buitenkant te krijgen verpak je de koek na het afkoelen in huishoudfolie.

 

3 thoughts to “Kruidige kruidkoek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *