Home ReceptenKoek Kruidige kruidkoek

Kruidige kruidkoek

door Jessi
vegan kruidige kruidkoek

Heerlijk Hollands, lekker kruidig en met een sticky buitenkant: vegan kruidkoek! Ik doe er graag wat extra gemberpoeder in voor een extra kick. Dit recept is makkelijk te maken en de koek laat zich in plakjes goed invriezen. Voor een wat minder kruidige koek is het recept Vegan kruidkoek anno 1970 een aanrader.

Vegan kruidkoek

  • 400 ml plantaardige melk
  • 1 el citroensap
  • 400 gr bloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 300 gr bruine basterdsuiker
  • 2 el agavesiroop
  • 3 el koek- of speculaaskruiden
  • snuf zout
  • optioneel: 1 tl gemberpoeder
  • optioneel: wat hagelsuiker voor de bovenkant
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met olie of margarine. Het is handig om een reepje bakpapier op de bodem te leggen, dan krijg je de koek er na het bakken makkelijker uit.
  2. Roer het citroensap door de plantaardige melk en zet even aan de kant.
  3. Roer in een kom alle overige ingrediënten door elkaar.
  4. Voeg de melk met het citroensap bij de andere ingrediënten in de kom en roer tot je een mooi beslag hebt.
  5. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm, bestrooi eventueel met wat hagelsuiker en bak de kruidkoek in ongeveer 75 minuten gaar. Test of de koek gaar is door er een satéprikker in te steken: blijft er geen beslag aan plakken dan is de koek gaar.
  6. Haal de kruidkoek na het bakken na een minuut of 10 uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  7. Om de sticky buitenkant te krijgen verpak je de koek na het afkoelen in huishoudfolie.

 

Wellicht ook interessant...

7 reacties

Vegan kruidkoek anno 1970 | Bakken Zonder Beesten 8 juni 2019 - 18:38

[…] misschien even zoeken naar een pak plantaardige melk. Voor een kruidigere koek is het recept voor Kruidige kruidkoek ook zeker een […]

Reageer
Naomi 15 oktober 2019 - 10:22

Heel goed gelukt! Dankjewel. Ik heb kokosmelk genomen, hmmm.

Reageer
Jessi 16 oktober 2019 - 06:03

Wat leuk om te horen! Kokosmelk lijkt me heel lekker in dit recept.

Reageer
Karin 22 november 2019 - 13:13

Net de kruidkoek gebakken, met de helft minder basterd suiker 150 gr dus en Friese keukenstroop.
200 tarwe bloem en 200 speltmeel. Erg goed gelukt, en heerlijk van smaak.
Bedankt voor het recept.
Groet Karin

Reageer
Jessi 22 november 2019 - 13:16

Wat goed Karin, fijn om te weten dat het met minder suiker nog steeds een lekkere koek is!

Reageer
Jolande 22 januari 2021 - 20:48

Superlekker!! Zo fijn om een goed recept te vinden zónder zuivel! 😀 Dit is een blijvertje, dankjewel!

Reageer
Jessi 23 januari 2021 - 12:24

Fijn dat hij smaakt Jolande!

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.