Home ReceptenCake Mandarijn drizzle cake met steranijs

Mandarijn drizzle cake met steranijs

door Jessi
Vegan mandarijn drizzle cake met steranijs

In de winter hebben wij eigenlijk altijd wel een netje mandarijnen in huis. Soms hebben we er zelfs eigenlijk iets teveel. Dan is deze vegan mandarijn drizzle cake met steranijs een uitkomst om ze te redden! Steranijs is echt een heerlijke combinatie met de mandarijntjes. Een luchtige cake met een sticky siroop, winters en toch fris.

Mandarijn drizzle cake met steranijs

voor de siroop

  • 125 ml mandarijnensap (ongeveer 4 (biologische) mandarijnen)
  • 6 steranijs
  • 50 gr suiker

voor de cake

  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 gram suiker
  • 70 ml plantaardige olie
  • 150 ml plantaardige melk
  • 2 tl appelciderazijn of citroensap
  • rasp van 3 mandarijnen (rasp de mandarijnen eerst, voor je ze perst voor de siroop)
  • 1 mandarijn
  • 3 el mandarijnensap
  • 75 ml aquafaba (kikkererwtensap)
  1. Maak van tevoren de siroop door het mandarijnensap, de suiker en de steranijs samen ongeveer 15 minuten te koken op een middelhoog vuur. (Je kunt de mandarijnen het best eerst even raspen en dit bewaren voor later.) Als je met een pollepel of spatel een streep over de bodem van de pan kunt trekken die niet direct weer vol loopt met siroop is het klaar. Laat de siroop afkoelen met de steranijs er nog in.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden, met het rooster in het midden. Vet je cakevorm in met wat olie.
  3. Zeef de bloem samen met de bakpoeder en het zout in een kom.
  4. Roer in een andere kom de suiker, olie, melk, azijn/citroensap, mandarijnenrasp- en sap en de aquafaba met een garde stevig door elkaar, het moet goed gemengd zijn en een beetje schuimen.
  5. Voeg de vloeibare mix bij het bloemmengsel en roer dit goed door elkaar, maar niet langer dan nodig.
  6. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm. Schil de overgebleven mandarijn en snijd deze in dunne plakjes. Leg de plakjes bovenop het cakebeslag in de vorm.
  7. Bak de cake in ongeveer 35-40 minuten gaar, of tot een sateprikker of caketester schoon uit de cake komt wanneer je er in prikt.
  8. Laat de cake een kwartiertje afkoelen en prik dan gaatjes in de bovenkant met een sateprikker.
  9. Schenk de siroop over de cake (haal de steranijs er eerst even uit) en laat de cake nog 10 minuten in de vorm afkoelen. (Siroop te dik geworden? Een beetje warm water helpt.)
  10. Haal de cake uit de vorm om verder af te koelen.

 

Vegan mandarijn drizzle cake met steranijs

Wellicht ook interessant...

4 reacties

selma 18 maart 2019 - 21:41

Ik ga het zeker een keer uitproberen, ziet er heerlijk uit.

Reageer
Voedingsblog 27 mei 2019 - 15:27

Dit lijkt mij heerlijk! Bedankt voor het delen en voor de inspiratie!

Reageer
Marianne 23 oktober 2020 - 09:02

Deze cake is heerlijk! Bedankt

Reageer
Jessi 23 oktober 2020 - 09:03

Graag gedaan! Fijn dat hij in de smaak valt.

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.