Home ReceptenHapjes Pretzel bites & artisjokdip

Pretzel bites & artisjokdip

door Jessi
pretzel bites

Partyfood! Deze pretzel bites zijn leuk om te maken en heerlijk hartig met een Italiaans tintje. De artisjokdip is zo gemaakt en smaakt er heerlijk bij. Ideaal voor als je eens iets anders wil serveren bij de borrel op een feestje dan de eeuwige chips en stokbroodjes met hummus. Op een stokbroodje doet de artisjokdip het ook bijzonder goed… Ook deze hapjes zijn trouwens heel geschikt voor een feestje.

Pretzel bites
een hele schaal vol

  • 375 ml lauw water
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 525 gram bloem
  • 4 el plantaardige olie
  • 35 gr olijven naar keuze, fijngehakt
  • 35 gr zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 1 tl oregano
  • eventueel grof zeezout
  • 2 liter water
  • 60 gr baking soda
  1. Maak het deeg door water, zout, suiker, gist, bloem, olie, olijven, zongedroogde tomaten en oregano in de keukenmachine met deeghaak of met de hand tot een soepel deeg te kneden. In de keukenmachine ongeveer 5 minuten, met de hand wat langer.
  2. Laat het deeg in een ingevette kom ongeveer een uur rijzen, het deeg is dan ongeveer verdubbeld in omvang.
  3. Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
  4. Breng het water met de baking soda in een ruime pan aan de kook.
  5. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze op een met bloem bestoven aanrecht tot lange strengen van ongeveer 2 centimeter dik. 
  6. Knip deze strengen in kleine stukjes, zodat je kleine vierkantjes deeg krijgt van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  7. Kook deze deegstukjes per 5 of 6 tegelijk 30 seconden in het kokende water met de baking soda. Gebruik een schuimspaan om je deeg in en uit het water te halen. Doe voorzichtig, het deeg kan heet zijn!
  8. Leg de gekookte deegstukjes op de bakplaten met het bakpapier, je hebt waarschijnlijk ongeveer 2 grote bakplaten vol.
  9. Bestrooi de nog natte deegstukjes eventueel met grof zeezout.
  10. Bak de pretzel bites ongeveer 15 minuten mooi bruin in de voorverwarmde oven, maar hou vanaf 10 minuten een oogje in het zeil. Ze kunnen dan ineens snel verbranden.
  11. Laat ze even afkoelen op een rooster en serveer met de artisjokdip.

Artisjokdip
voor een schaaltje vol

  • 3 artisjokharten uit blik
  • 2 el plantaardige yoghurt of kwark (Alpro Go-On of AH eigen merk yoghurt zijn niet te zoet en dus lekker in hartige hapjes)
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
  1. Stop alle ingrediƫnten in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om een mooie gladde dip te maken.
  2. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Wellicht ook interessant...

1 reactie

Paprika Monkeybread | Bakken Zonder Beesten 8 juni 2018 - 20:53

[…] de borrel dus, vandaar mijn hartige vegan variant met paprika. Serveer het met je favoriete hummus, artisjokdip of bijvoorbeeld tapenade. Je maakt het brood door een eenvoudig deeg te maken en hiervan […]

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.