Home ReceptenKoek Cashew-havermoutkoekjes met abrikozen

Cashew-havermoutkoekjes met abrikozen

door Jessi
Cashew-havermoutkoekjes

Deze koekjes zijn lekker crunchy en de cashews zorgen samen met de abrikozen en specerijen voor een rijke smaak. Een tikje oosters, door de kardemom en kaneel. Van mij hoeft een koekje echt niet gezond te zijn hoor. Een koekje is toch een extraatje, dus mag er best wat te smullen zijn. Toch zitten er behoorlijk wat gezonde dingen in deze koekjes, zoals havermout, lijnzaad en gedroogde abrikozen. Het is een makkelijk recept en het zijn bovendien snelle koekjes, binnen een half uur tover je ze uit de oven. Ze blijven ook behoorlijk lang lekker, je kunt ze zeker een week bewaren in een luchtdichte trommel. 

Cashew-havermoutkoekjes

Cashew-havermoutkoekjes met abrikozen
voor 12 stuks

  • 75 gr cashewnoten
  • 50 gr havermout
  • 65 gr bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 50 gr (ongezwavelde) gedroogde abrikozen 
  • 1 el lijnzaad
  • 65 gr agavesiroop
  • 50 gr plantaardige olie

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met daarop een vel bakpapier klaar.
Maal de cashewnoten met de havermout in de keukenmachine tamelijk fijn. Voeg hier bloem, bakpoeder, zout, specerijen en abrikozen aan toe en roer alles goed door elkaar.
Ook het lijnzaad maal je tot poeder.
Roer de olie en de agavesiroop door het lijnzaadpoeder en mix even flink door. 
Giet je lijnzaadmix bij de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar tot een mooi samenhangend deeg.
Vorm van het deeg 12 balletjes ter grootte van een walnoot.
Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Zorg dat er wat ruimte is tussen de koekjes, ze zullen ietsje uitlopen.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de warme oven. De onderkant van de koekjes kleurt goudbruin als ze klaar zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar in een luchtdichte trommel. Ze bijven dan zeker een week lekker.

Wellicht ook interessant...

4 reacties

Mariska 30 december 2015 - 22:19

Als ik dit ga maken denk ik wel dat ik stiekem lijnzaad en abrikozen weg ga laten. Oeps. verder klinkt het super, vooral de cashewnoten erbij!

Reageer
Jessi 30 december 2015 - 22:41

Tuurlijk, lekker je eigen draai eraan geven! Ben benieuwd hoe ze smaken zonder lijnzaad en abrikozen, vast ook heerlijk.

Reageer
Therese 14 oktober 2019 - 00:51

Rauwe cashews ?

Reageer
Jessi 14 oktober 2019 - 05:59

Dat kan, gebrande cashews geven net iets meer smaak.

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.