Home ReceptenKoek Gevulde browniekoeken met Speculoos

Gevulde browniekoeken met Speculoos

door Jessi
Gevulde browniekoeken met speculoos

Op Instagram vroeg ik laatst of er nog mensen waren die vragen hadden over plantaardig bakken, zodat ik die kon beantwoorden. Er kwamen leuke vragen over het vervangen van boter en het bakken met kokosolie, maar ook een verzoek: een recept voor koekjes met chocolade. Zelf wilde ik al heel graag iets maken met Speculoospasta, dus dit recept was snel geboren. Het resultaat: chocoladekoeken met de structuur van een brownie, gevuld met Speculoospasta. Laat je het weten met #bakkenzonderbeesten als je ze gebakken hebt? 

Gevulde browniekoeken met Speculoos

voor 6 flinke koeken

  • 6 tl Speculoospasta
  • 60 gr plantaardige margarine op kamertemperatuur
  • 125 gr suiker
  • 125 ml plantaardige melk (plus iets extra)
  • 1/2 tl vanille extract
  • 150 gr bloem
  • 60 gr cacao
  • 1/2 tl bakpoeder
  • optioneel (maar wel extra lekker): 1 tl oploskoffiepoeder
  • optioneel: 35 gr vegan chocolade in stukjes
  1. Schep met een theelepel 6 hoopjes Speculoospasta op een stuk bakpapier en zet dit in de vriezer.
  2. Roer de margarine en suiker stevig door elkaar, met een pollepel, vork of keukenmachine.
  3. Voeg de plantaardige melk en margarine toe en roer opnieuw goed.
  4. Roer vervolgens de bloem, bakpoeder, cacao en eventueel de oploskoffie en stukjes chocolade erdoor.
  5. Vorm 6 bollen van het koekjesdeeg en zet ze in de koelkast tot de Speculoospasta een beetje hard is geworden in de vriezer.
  6. Druk de deegballen een beetje plat en leg een stukje Speculoospasta in het midden. Vorm het deeg vervolgens om de Speculoos heen, zorg dat er geen scheurtjes meer te zien zijn. 
  7. Druk de deegballen een beetje plat en zet ze op een bakplaat met bakpapier in de koelkast terwijl je de oven voorverwarmt op 180 graden.
  8. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven, hoe langer je ze bakt hoe steviger de koeken worden.
  9. Laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen, zodat ze iets harden worden. Leg ze dan op een rooster om verder af te koelen. Bewaar ze in een luchtdichte pot of trommel.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.