Vegan havermoutreepjes.

Havermoutreepjes

Havermout is hip. En terecht. Niet alleen is het heerlijk als ontbijt (kijk eens bij De Groene Meisjes voor wat inspiratie), maar ook in baksels is het een heel veelzijdig ingrediënt. En goedkoop, zelfs biologische havermout is echt niet duur. Dit recept gebruikt havermout als hoofdingrediënt en is bovendien prima te gebruiken om een restje jam op te maken. Het is zo klaar en eigenlijk tamelijk gezond. Er gaat geen vet in en het zoet komt van fruit en een klein beetje agavesiroop. Volgens mijn collega’s waren de reepjes zoet genoeg. Gebruik je erg zoete jam, dan zullen de reepjes natuurlijk ook wat zoeter smaken. Het is maar net wat je lekker vindt.

Havermoutreepjes

Ingredients

  • 2 x 100 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 4 el ongezoete appelmoes
  • 1 rijpe banaan
  • 4 el agavesiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gram jam
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. (Dit recept is voor een vorm van 15x20 cm geschreven, maar laat zich gemakkelijk verdubbelen als je een grotere vorm hebt.)
  2. Maal de helft van de havermout fijn in een keukenmachine.
  3. Roer dit door de rest van de havermout, samen met bakpoeder, kaneel en zout.
  4. Prak de banaan met een vork fijn en meng hem met de appelmoes, de vanille en de agavesiroop door het havermoutmengsel.
  5. Verdeel 2/3 van dit mengsel over de bakvorm en strijk het mooi glad met een lepel of spatel.
  6. Smeer de jam netjes uit over je havermoutlaag en verkruimel het laatste deel van je havermoutmengsel over de jam.
  7. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  8. Laat afkoelen in de bakvorm en snijd vervolgens in mooi gelijke reepjes.
  9. Tip: bestrijk het baksel als het nog warm is met een beetje agavesiroop, dan gaan je reepjes mooi glanzen.
http://bakkenzonderbeesten.jessi.nl/havermoutreepjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *