vegan spiraalkoekjes

Spiraalkoekjes

Dit recept voor vegan spiraalkoekjes is echt heel makkelijk en je kunt er heel goed mee variëren. In dit recept maak ik er koffiekoekjes van, maar wat dacht je van gember-, chocolade-, pumpkin spice- of speculaaskoekjes? In een luchtdichte pot of trommel blijven ze dagen lekker, dus zijn ze ook heel geschikt om als cadeautje te geven. Zelfs onze kat vond ze er prachtig uitzien… 🙂

 

vegan spiraalkoekjes

 

Spiraalkoekjes met koffie

voor ongeveer 20 koekjes

  • 75 gram kokosolie of plantaardige margarine
  • 60 gram suiker
  • 1 el water
  • 120 gram bloem
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 tl oploskoffie
  1. Mix de kokosolie  of margarine samen met de suiker en het water luchtig met een mixer.
  2. Roer hier de bloem en vanille vlot doorheen.
  3. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en kneed door een van de delen de koffie. Heb je korrels oploskoffie? Stamp ze dan even fijn zodat je een poeder krijgt.
  4. Vorm met je handen twee ballen van het deeg. Zorg dat de kokosolie/margarine niet teveel smelt, kneed niet meer dan nodig is.
  5. Verpak de stukken deeg in huishoudfolie en leg ze een half uur in de koelkast.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot twee dunne, rechthoekige lappen die ongeveer even groot zijn. Tip: rol het deeg uit tussen twee stukken huishoudfolie, dan kan het ook niet aan het aanrecht plakken.
  7. Leg de deeglappen op elkaar en snijd de randen netjes af.
  8. Rol je deeg voorzichtig (maar niet te los) op langs de lange zijde, gebruik de huishoudfolie hierbij als hulpmiddel.
  9. Leg je deegrol nu nog een half uur in de koelkast, weer verpakt in huishoudfolie.
  10. Verwarm de oven voor 180 graden.
  11. Snijd met een scherp mes plakjes van ongeveer een centimeter dik van je deegrol.
  12. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  13. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

2 gedachten over “Spiraalkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *