vegan Banana bread muffins

Banana bread muffins

Een vegan bakwebsite zonder een recept voor banana bread, dat kan natuurlijk niet. Bovendien, van luchtige, makkelijke, snelle vegan muffins van bananenbroodbeslag kun je niet genoeg recepten hebben. Vind ik. Er is nog meer lekkers te maken met rijpe bananen, zoals deze Bananenbroodjes en Fruitige Energiekoekjes. Maar banana bread is natuurlijk een klassieker. Je kunt in plaats van muffins ook een groot bananenbrood maken, bak het beslag dan in een ingevet cakeblik voor ongeveer 45 minuten. En varieer gerust met de vulling, dit recept is gebaseerd op mijn recept voor bananenbrood met gember dat ik schreef voor Vegatopia, maar 50 gram pure chocoladestukjes door het beslag werkt ook geweldig.

Banana bread muffins

voor 12 muffins

2 grote rijpe bananen
60 ml plantaardige olie
60 ml (plantaardige) yoghurt
2 el stroop
110 g suiker
250 g bloem
1 tl baksoda
snuf zout
1 tl kaneelpoeder
50 gram rozijnen (stukjes chocolade is ook heerlijk)

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vul alvast een muffinvorm met de papieren vormpjes.
  • Prak de bananen met een vork goed fijn in een ruime kom.
  • Voeg hierbij de olie, de yoghurt, de stroop en de suiker en meng alles goed door elkaar met een pollepel.
  • Zeef bloem, baksoda, kaneelpoeder en het zout boven de kom en meng dit voorzichtig door het bananenmengsel tot alles net gemengd is.
  • Roer de rozijnen voorzichtig door het beslag.
  • Schep het beslag voorzichtig in de papieren muffinvormpjes bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als een satéprikker schoon uit de muffins komt, zijn ze gaar.
  • Eet ze als ze nog een beetje warm zijn. Invriezen gaat ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *